PETER HESS® - KLANKMASSAGE

Het geluid van klankschalen
raakt je innerlijk
en brengt je ziel in trilling.
De klank lost spanningen op,
activeert regenererende krachten
en maakt scheppende energie vrij.
Peter Hess

WAT IS EN HOE WERKT DE PETER HESS® – KLANKMASSAGE?

Aan de Peter Hess® – Klankmassage ligt kennis van de werking van klanken ten grondslag die al 5000 jaar geleden in de Indiase heelkunde werd toegepast. Volgens oosterse voorstelling ontstond de mens uit klank, is dus klank. Alleen iemand die met zichzelf en zijn / haar omgeving in harmonie leeft, is in staat het leven vrij en creatief vorm te geven.

Peter Hess heeft op basis van jarenlang onderzoek en praktijkervaring een methodische klankmassage ontwikkeld die aansluit bij de behoeften van de westerse mens. Deze klankmassage biedt een zachte en zeer werkzame ontspanning en wordt doelgericht ingezet bij opvoeding, coaching, therapie, wellness en genezingsprocessen.

Tijdens een klankmassage ontstaat een sfeer van veiligheid en geborgenheid.

Stress, angsten, zorgen, twijfel en andere gevoelens die een negatieve invloed hebben op je gezondheid kun je loslaten. Je kunt je lichaam en je behoeften weer bewust waarnemen. Malende gedachten komen tot rust en je ziel ervaart ruimte voor groei.

De Peter Hess® – klankmassage

 • Is een ontspanningsmethode die lichaam, ziel en geest aanspreekt
 • Versterkt je basisvertrouwen
 • Vergemakkelijkt ‘loslaten’ – zowel fysiek als mentaal
 • Bevordert je gezondheid door harmonisering, regeneratie en vitalisering
 • Ondersteunt en verbetert je lichaamswaarneming
 • Helpt je innerlijke hulpbronnen te activeren
 • Versterkt je zelfbewustzijn en creativiteit

VERLOOP VAN DE PETER HESS® – KLANKMASSAGE

Na het voorgesprek plaatst de klankmasseur klankschalen op of naast je geklede lichaam en brengt die zacht tot klinken. De frequenties van de afzonderlijke schalen passen goed bij de verschillende lichaamsgebieden. De harmonische klanken kalmeren lichaam en geest.

Klinkende klankschalen trillen. Dat geeft fijne vibraties die zich verder en verder uitbreiden in je lichaam. Zo ontstaat snel een weldadige ontspanning die ruimte biedt voor gevoelens van zekerheid en geborgenheid – de ideale voorwaarden voor regeneratie, bevordering van je gezondheid en nieuwe inzichten.

Tijdens het nagesprek kun je uiting geven aan de indrukken die je hebt opgedaan. Hierdoor ben je je beter bewust van de waardevolle ervaringen die je tijdens de klankontspanning opdeed. Ook kunnen er aandachtspunten voor een volgende behandeling aan bod komen.

DE PETER HESS® – KLANKMASSAGE: EENVOUDIG ONTSPANNEN

Veel mensen ervaren de Peter Hess® – klankmassage als het summum van ontspanning.

Dat is mogelijk omdat het Peter Hess® Instituut vakmensen opleidt die beschikken over gefundeerde kennis van de werkingvan klanken en ervaring hebben met het geven en ontvangen van klankmassages.

Door regelmatige klankmassages kun je:

 • Stress verminderen
 • Zelfwaarneming bevorderen
 • Genezingsprocessen ondersteunen
 • Prettiger leven

De Peter Hess® – klankmassage is gebaseerd op jarenlang onderzoek en praktijkervaring. Alleen iemand die is opgeleid aan een Peter Hess® Academie mag deze beproefde methode praktiseren.

‘ Peter Hess’ is een beschermde merknaam.

Een klankmassage duurt een uur. Voorafgaand aan de eerste massage vindt een intake gesprek plaats.

Meer informatie vind je op de site van de Peter Hess® Academie Nederland België:

www.klankpraktijk.nl of bij het Peter Hess® Institut in Duitsland https://www.peter-hess-institut.de of https://www.fachverband-klang.de